Hogyan változik meg a hozzáférés-szabályozás 2018-ban?

Az utóbbi években a beléptetés gyorsan haladt előre, és nem úgy tűnik, hogy hamarosan lelassul, a legújabb technológiák sokoldalúságának köszönhetően. Például azáltal, hogy az Apple Pay® közös közeli helyszíni kommunikációs (NFC) technológiai protokollt használva a legújabb intelligens telefonok RFID technológiáját alkalmazzák, a Google Wallet ™ és az Android Pay ™ a személyzet és a járművek beléptetése, és a rendszerintegrátorok kihasználják a berendezések interoperabilitását a biztonságos hozzáférés érdekében történő hozzáférés-vezérlés kombinálásához.

Az IHS Markit piackutató cég szerint a 2017-ben bekövetkező beléptetés folyamatos növekedése új alkalmazásokat fog tapasztalni, mint pl. A biometria és a mobil hitelesítő adatok. Ilyen például a kávézókban vagy automatákban történő fizetéshez használt munkavállalói beléptető ellenőrző jelvények, és még a mobiltelefonok hitelesítő adatokat is biztosíthatnak az NFC technológiával történő biztonságos hozzáféréshez vagy fizetéshez. Tény, hogy a FEIG CPR kártyaolvasóinak mindegyike támogatja az NFC technológiát a könnyű mobiltelefon-integráció érdekében.

Az RFID olvasó és egy érintés nélküli fizetési modul, például a cVEND, az RFID beépíthető a beléptető rendszerbe a fizetős parkolóban vagy a szálloda parkolójában, így egyszerűbbé tehető az interoperabilitás. A TIBA Parkolás éppen ezt tette, FEIG berendezés használatával számos parkolóhelyen a gyors és könnyű, pilóta nélküli bejárat és kilépés érdekében.

Mivel a passzív UHF RFID olvasók kiterjesztik hatósugarukat, és a címkék költségei csökkennek, a technológiát az engedélyezett járművek hozzáférésének ellenőrzésére is használják. Most már több bejáratú közösség, raktár és irodai parkolók hajtják végre a járművek hozzáférését a hosszú távú RFID olvasók, például a CREATOR'S CRT-541, amely kártyaolvasó beléptető rendszerként működik.

Nagyon messzire jutottunk attól a naptól, amikor a helyekhez és a dolgokhoz való hozzáférés biztosításához sok idő és munkaerő szükséges. Az RFID könnyedségével és funkcionalitásával a beléptető rendszerek tovább fognak javulni a jövőben ... És itt a CREATOR-ban továbbra is kialakítjuk RFID olvasó termékeinket a biztonságos hozzáférés-vezérlés, az azonosítás és a fizetési rendszerek számára.