London elindítja a világ első érintkezés nélküli fizetési rendjét az utcai előadók számára

Itt van egy olyan készpénz nélküli társadalom áldozata, amelyet talán még nem gondoltak: az alázatos utcai előadó. Végtére is, ha több ember fizet az utat az okostelefonok és az érintés nélküli kártyák, hogyan tudunk pótlólagos változtatni a zenészek a metró? Londonban van egy megoldás: egy olyan új rendszer, amely az érintőképtelen fizetési terminálokkal foglalkozó előadókat vonzza.

A projektet a város polgármestere, Sadiq Khan indította ezen a hétvégén, és együttműködik a Busk In London-lal (a buszok szakmai testülete) és a svéd iZettle fizetési céggel (amelyet ebben a hónapban a PayPal 2,2 milliárd dollárért vásárolt). Néhány példaértékű előadó az elmúlt hetekben tesztelte az iZettle kapcsolat nélküli olvasóit az utcákon, és Khan azt mondja, hogy a programot a londoni 32 városrészben fogják kiépíteni.

Charlotte Campbell, a teljes munkaidős utcai előadó, aki részt vett a tárgyaláson, azt mondta a BBC News számára, hogy az új tech "jelentős hatással volt a hozzájárulásokra." Said Campbell: "Több ember, mint valaha tap-to-donate, miközben énekelek, gyakran, amikor egy ember tesz, egy másik követi. "

Az olvasókat egy okostelefonra vagy táblagépre kell csatlakoztatni, és el kell fogadni a meghatározott összegű (az egyes előadók által meghatározott) összegeket. Kapcsolat nélküli kártyákkal, telefonokkal, sőt smartwatch-okkal dolgoznak. Még nincs részlet, hogy hány olvasót fognak biztosítani a londoni utcai előadóknak, vagy hogy magának kell fizetnie az olvasóknak.

Bár az egyének néha létrehozzák a saját érintkezés nélküli fizetési rendszereiket (és Kínában nem ritka, hogy az utcai előadók és a koldusok QR-kódokat használnak mobil tippek felkutatására), ez az első olyan rendszer, amelyet a városi hatóság hajtott végre.

"A Busking segít a feltörekvő művészeknek a tehetségüket kiszélesíteni, és lehetőséget nyújt számukra, hogy nagyszámú ember előtt végezzenek" - mondta Khan egy sajtótájékoztatóban. "Nagyon örülök, hogy az iZettle választotta Londonot az innovatív program elindításáért - lehetővé téve a művészek számára, hogy kártyás fizetéssel és készpénzzel fogadják el az adományokat. Most pedig több londoni támogatást nyújthat a főváros ragyogó, tehetséges utcai előadóinak. "

Bár az utcai előadók képesek lesznek alkalmazkodni ehhez a változáshoz, érdemes megfontolni azokat is, amelyek nem fognak, mint a hajléktalanok. A szakértők azt mondják, hogy ha az érmék és jegyzetek eltűnnek a város utcáin, akkor ez lesz még egy akadály, amely megóvja a szegényeket a társadalomtól. Ha nincs bankszámlája vagy az internethez való hozzáférés, hogyan kellene a világon készpénz nélkül élni? Ez a kérdés még nem válaszol.