Intelligens kártya áttekintése - Intelligens kártyaolvasó

Az intelligens kártya, jellemzően egyfajta chipkártya, olyan műanyag kártya, amely egy beágyazott számítógépes chipet tartalmaz - egy memóriát vagy mikroprocesszoros típust -, amely tárol és adatokat bonyolít le. Ez az adat általában értékhez, információhoz vagy mindkettőhöz kapcsolódik, és tárolódik és feldolgozik a kártya chipében. A kártyaadatok egy számítástechnikai rendszer részét képező olvasó által történik. Az intelligens kártyákkal bővített rendszerek ma számos kulcsfontosságú alkalmazásban használatosak, például az egészségügyben, a banki szolgáltatásokban, a szórakoztatásban és a szállításban. Az összes alkalmazás előnyös lehet az intelligens kártyák által nyújtott kiegészítő tulajdonságok és biztonság kedvéért. Az Eurosmart szerint a globális intelligens kártyás szállítmányok 2010-ben 10% -kal nőnek 5,455 milliárd kártyára. Azok a piacok, amelyeket hagyományosan más, számítógéppel olvasható kártyatulajdonú technológiák szolgáltatnak, mint például a vonalkód és a mágnescsík, intelligens kártyákká alakulnak, mivel az egyes kártyakibocsátók évente felülvizsgálják a befektetés megtérülését.

Alkalmazások

Elsőként Európában közel három évtizeddel ezelőtt került bevezetésre, az intelligens kártyák a fizetőeszközök tárolt értékű eszközként debütáltak a lopás csökkentésére. Ahogy az intelligens kártyák és más chip alapú kártyák fejlettek voltak, az emberek új módszereket találtak a használatukhoz, beleértve a hitelek vásárlására és a papír helyett nyilvántartott kártyákat.

Az USA-ban a fogyasztók chipkártyát használtak mindentől a könyvtárak meglátogatásától kezdve az élelmiszertől a filmkölcsönzésig, mindennapi életükbe való integrálásuk érdekében. Számos amerikai állam chipkártyás programot indít a kormányzati alkalmazások számára a Gépjárművek Tanszékétől az Elektronikus Juttatások Átutalásáig (EBT). Sok iparág alkalmazta az intelligens kártyák erejét a termékeikben, például a GSM digitális mobiltelefonokat és a TV-műholdas dekódereket.

Miért intelligens kártyák

Az intelligens kártyák javítják a tranzakciók kényelmét és biztonságát. A felhasználók és a fiókok azonosságát hamisíthatják. Az intelligens kártyarendszerek megbízhatóbbnak bizonyultak, mint más géppel olvasható kártyák, például a mágnescsík és a vonalkód, számos tanulmányban, amelyek a kártyaolvasási élettartamot és az olvasó életének javulását mutatják, ami a rendszer-karbantartás sokkal alacsonyabb költségét mutatja. Az intelligens kártyák a rendszerbiztonság létfontosságú elemeit is biztosítják az adatok cseréjéhez gyakorlatilag bármilyen típusú hálózaton keresztül. Megvédik a biztonsági fenyegetések teljes körét, a felhasználói jelszavak gondatlan tárolásától a kifinomult rendszerhackokig. A szerver vagy vállalati jelszókezelés kezelésének költségei nagyon magasak, így az intelligens kártyák költséghatékony megoldást jelentenek ezeken a környezetekben. A többfunkciós kártyák a hálózati rendszer hozzáférésének kezelésére és az érték és egyéb adatok tárolására is használhatók. Világszerte az emberek intelligens kártyákat használnak a napi feladatok széles választékához, többek között:

SIM-kártyák és távközlés

Az intelligens kártya technológiájának legelterjedtebb alkalmazása az előfizetői azonosító modulok (SIM), amelyek a globális rendszer mobil kommunikációs (GSM) szabvány szerinti összes telefonrendszeréhez szükségesek. Minden telefon a SIM-kártyán tárolt egyedi azonosítót használja, hogy kezelje az egyes előfizetők jogait és jogosultságait különböző hálózatokon. Ez a felhasználási eset az évente elfogyasztott intelligens kártyák több mint felét teszi ki. Az Universal Subscriber Identification Module-t (USIM) is használják az identitáshiány áthidalására a GSM, az UTMS és a 3G hálózati operátorok közötti telefonváltás során.

Hűség és tárolt érték

Az intelligens kártyák másik használata a tárolt érték, különösen a hűségprogramok, amelyek nyomon követik és ösztönzik az ügyfeleket. A tárolt érték kényelmesebb és biztonságosabb, mint a készpénz. A kibocsátók számára az úszás az el nem költött egyenlegek és a soha nem használt egyenlegek maradványaira vonatkozik.

Az olyan többláncú kiskereskedők számára, akik különböző vállalatok és POS rendszerek között hűségprogramokat kezelnek, az intelligens kártyák központilag megtalálhatják és nyomon követhetik az adatokat. Számos alkalmazás van, például a szállítás, a parkoló, a mosoda, a játék, a kiskereskedelem és a szórakozás.

Digitális tartalom és fizikai eszközök biztosítása

Az információbiztonság mellett az intelligens kártyák biztonságosabbá tehetik a szolgáltatásokat és a berendezéseket, korlátozva a hozzáférést csak a jogosult felhasználókhoz.

Az információs és szórakoztató műholdon vagy kábelen keresztül jut el a házimozi-lejátszóhoz, kábeldobozhoz vagy kábeles PC-hez. A szolgáltatás házhozszállítása az előfizetői hozzáféréssel titkosítva és visszafejtésre kerül az intelligens kártyán keresztül. A digitális videojáték-rendszerek már elfogadták az intelligens kártyákat elektronikus védelmi kulcsként.

Az intelligens kártyák kulcsfontosságú szerepet játszhatnak az érzékeny laboratóriumi berendezések és adagolók gépbeállításához, a kábítószerekhez, szerszámokhoz, könyvtárakhoz, egészségügyi klubeszközökhöz stb. Bizonyos környezetekben az intelligens kártyával működő SD és microSD kártyák védik a digitális tartalmat, a mobil kézi készletekhez / telefonokhoz.

E-Commerce

Az intelligens kártyák lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy biztonságosan tárolják az információkat és készpénzt vásároljanak. A fogyasztók által kínált előnyök a következők:

A kártya az űrlap kitöltése helyett személyi, számlázási és vásárlási preferenciát tartalmazhat, amelyet az egérkattintással lehet elérni.

A kártyák kezelhetik és szabályozhatják a kiadásokat automatikus limitekkel és jelentésekkel.

Az internetes hűségprogramok több, különböző POS rendszerrel rendelkező kereskedőkön keresztül telepíthetők, és a kártya a pontok vagy jutalmak biztonságos központi értéktáraként működik.

Mikrofizetések - a névleges költségek megfizetése a hitelkártyákkal kapcsolatos tranzakciós díjak vagy a készpénzhez túl kicsi összegek, például újranyomási díj ellenében.

Banki kibocsátott intelligens kártyák

Az egész világon bankvezérelt együttműködések (Visa, MasterCard, Discover és American Express) több millió intelligens kártyát forgattak az EMV (Europay, MasterCard, VISA) szabvány szerint. Gyakran chip- és PIN-kártyaként említik; ezek a de facto típusú bankkártyák típusai a legtöbb országban, kivéve az Egyesült Államokat. Mivel Kanada csak nemrég kezdte meg a szabályozási váltást az EMV kártyákra, az Egyesült Államok lesz az egyetlen észak-amerikai sziget, amely még nem fogadta el az elfogadását. amelyet a hitel- és betéti kártyákkal kapcsolatos megnövekedett típusú csalások vezérelnek. Az intelligens kártyák bizonyítottan biztosítják a tranzakciókat a rendszerességgel, annyira, hogy az EMV szabvány a normává vált.

Mivel a bankok újonnan megnyílt piacokon, például befektetési ügynöki körbe belépnek a versenybe, egyre nagyobb arányban biztosítják az ügyleteket intelligens kártyákon keresztül. Ez azt jelenti, hogy:

Az intelligens kártyák növelik a bizalmat a jobb biztonság érdekében. A kétfaktoros hitelesítés biztosítja az adatok és az értékek védelmét az interneten keresztül. A felhasználói név és a jelszó visszajátszására fenyegető veszélyek kiküszöbölhetők, például a "Középső ember" és a "Trójaiak"

Ez javítja az ügyfélszolgálatot. Az ügyfelek biztonságos, intelligens kártyákat használhatnak a gyors, 24 órás elektronikus pénzátutaláshoz az interneten keresztül

A költségek csökkentése: olyan tranzakciók, amelyek általában a banki alkalmazottak idejét és papírmunkáját igényelhetik, az ügyfelet elektronikusan kezelheti egy intelligens kártyával

Egészségügyi Informatika

Az egészségügyi adatok robbanása új kihívásokat idéz elő a betegellátás hatékonyságának és a magánélet védelmének biztosításában. Az intelligens kártyák mindkét kihívással kezeljék a biztonságos, mobil tárolást és a beteginformációk elosztását, a sürgősségi adatoktól az ellátások állapotáig. Számos szocializált ország már elfogadta az intelligens kártyákat, mint hitelesítő adatokat egészségügyi hálózataik számára, és az azonnali visszahívható elektronikus egészségügyi nyilvántartás (EHR) hordozásának eszközeként. Az intelligens kártya előnyei az egészségügyben:

A betegek gyors és pontos azonosítása; javult a kezelés

A csalás csökkentése a szolgáltatói / beteglátogatások és a biztosítási jogosultság hitelesítésével

Kényelmes módja a rendszerek és rendszerek nélküli helyek közötti adatátvitelre

A rekord karbantartási költségek csökkentése

Beágyazott orvosi eszközvezérlés

Évek óta a beágyazott vezérlők sokféle típusú gépen vannak, amelyek a funkciójuk minőségét és pontosságát szabályozzák. Az Egészségügyben a beágyazott intelligens kártyák biztosítják a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb ellátást az olyan eszközökben, mint a dialízis gépek, a vérelemzők és a lézeres szemműtétek.

Vállalati és hálózati biztonság

A Microsoft Windows, a Sun Microsystems (az Oracle Corporation leányvállalata) és a Linux minden új verziójában beépített szoftveres horogok vannak az intelligens kártyák telepítésére a felhasználói név és a jelszavak helyettesítésére. A Microsoft teljes körű hitelesítő platformot épített ki a Scard DLL és a Crypto Service Provider (CSP) köré. Azok a vállalatok, amelyek felismerik, hogy a széles körben alkalmazott alkalmazottak számára a nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) - a megnövelt biztonság, az intelligens kártya jelvény az új szabvány. A business-to-business intranet és a virtuális magánhálózatok (VPN-ek) az intelligens kártyák használatával javulnak. A felhasználók hitelesíthetők és jogosultak hozzáférni az előre beállított jogosultságok alapján meghatározott információkhoz. A további alkalmazások a biztonságos e-mailtől az elektronikus kereskedelemig terjednek.

Fizikai hozzáférés

Minden vállalatnak és egyetemnek egyszerű személyazonosító igazolványokra van szüksége minden munkavállaló és diák számára. Ezen személyek többségének is hozzáférést kapnak bizonyos adatokhoz, berendezésekhez és osztályokhoz, státuszuk szerint. A többfunkciós, mikroprocesszoralapú intelligens kártyák magukban foglalják a hozzáférési jogosultságokkal való azonosítót, és különböző helyeken, például kávézókban és boltokban is tárolhatnak értéket. Számos szálloda ISO 7816 típusú kártyaolvasót is alkalmaz, hogy csak személyzeti szobákat és létesítményeket biztosítson.

Valamennyi amerikai kormány és sok vállalat már beépített kapcsolat nélküli olvasót, mint hozzáférési pontot a létesítményeikhez. Egyes vállalatok egy biometrikus összetevőt is beépítettek ehhez a hitelesítőhöz. A régebbi rendszerek egy egyszerű proximity kártya rendszert alkalmaznak, mint a kapuőr. De ahogy a biztonsági követelmények egyre erősebbé váltak, és az ISO 14443 szabványos rendszerek költségei alacsonyabbak lettek, a világ gyorsan elfogadja ezt az új szabványt. Ezt a piaci változást részben az amerikai kormány elfogadja a megbízott személyazonosság-ellenőrzési (PIV) szabvány. Ez a szabvány gazdag ökoszisztéma a beszállítók és az integrátorok számára.

Ha intelligens kártyaolvasó eszközről szeretne információt találni, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba!