Az intelligens kártyák számos alkalmazást tartalmaznak

Az intelligens kártya hitelesítő adatai túlmutatnak egy egyszerű lecsúszáson.

Egy egyetemi campus tökéletes példája annak bemutatására, hogy az intelligens igazolványok messze túlmutatnak a hagyományos azonosítási kártyákon. Az egyéni profilinformációk mellett a diákok biztonságos hozzáférést biztosítanak mindazoknak, akik a lakóhelyiségekből, a szabadidős létesítményekből és a számítógépes hálózatokból származnak, a biztonságos fizetési módokig az éttermekben és az automatákban.

Például a kollégiumi kollégiumi, intelligens kártyák vagy okostelefonok mosókonyhájában az alátétek és szárítók automatizálhatók, elkerülve a pénztárat, növelve a kényelmet és csökkentve a lopás veszélyét. Néhány hitelesítési lehetőség még lehetővé teszi az egyének számára, hogy kártyáikat hozzáférhessék az akadémiai információkhoz és a személyes dokumentumokhoz való hozzáféréshez.

Összefoglaljuk és felsoroljuk azokat a különféle alkalmazásokat, amelyeket a ravasz campus biztonsági rendszergazdája az intelligens hitelesítési megvalósításra figyelni képes:

Fizikai hitelesítő igazgatás

Látogatói igazgatás

Rendelkezésre álló vagy hozzáférési jogosultságok

A visszavonás vagy a hozzáférési jogok visszavonása

A feladatok elkülönítése

Parkolási engedély adminisztráció

Ingatlanhitel-adminisztráció

Megfelelőségi / irányítási jelentéskészítés és auditálás

A rendszer hibaelhárítása és karbantartása

Riasztási korreláció és válasz

Sürgősségi kommunikáció és értesítés

Videóelemzési alkalmazások (emberek száma, viselkedési követés stb.)

Azonosítás

Idő és részvétel

Logikai hozzáférés

Ellenőrizze a kellékek ellenőrzését

Feltöltési jogosultságok különböző helyszíneken, beleértve a kávézót

Dokumentumnyomtatás

Biometrikus sablon tárolása

Ne felejtsük el az épületirányítási rendszert sem. Ha a beléptető rendszer észleli, hogy valaki az épület egy meghatározott részén van, a légkondicionáló és a világítás aktiválható. Ha ez a személy elhagyja, vagy a beléptető vagy videó rendszer automatikusan elárulja az épület menedzsmentjének, hogy kikapcsolja ezeket a rendszereket. Ez pénzt és forrásokat takarít meg, egy potenciális zöld megoldás, amely hasznos lehet az intelligens építési követelmények kielégítésében.