A VISA elindítja az érintkezés nélküli fizetést Marokkóban

A Visa bejelentette, hogy marokkói kártyabirtokosai most már képesek lesznek az érintetlen fizetésekre .

A kapcsolattartó Visa kártya birtokosa most már képes fizetni a vásárlásokért, egyszerűen megérintve a kapcsolattartó Visa kártyájával vagy fizetés-kompatibilis eszközével a különféle értékesítési pontokon jelenleg telepített fizetős terminálokon.

Az érintés nélküli fizetési rendszer csak fél másodpercig csökkenti a fizetési folyamatot, nyilatkozta a VISA. A vállalat kifejtette, hogy a fizetés érvényesítéséhez elegendő, ha a Visa kártyát négy centiméterre közelítenék egy pénztárgép terminálhoz.

Az új technológiát többféle biztonsági réteg védi, és kizárja az illetéktelen tranzakciók kockázatát, ugyanazt a forrást hangsúlyozza.

"Az érintés nélküli technológia egyre inkább elterjedt a világ minden tájáról és az elektronikus fizetés vezetőjeként arra törekszünk, hogy biztosítsuk a legújabb digitális fizetési technológiákat" - mondta Sami Romdhane, a Visa International Marokkó vezérigazgatója.

A Visa Tap és Pay rendszer hatalmas előnyökkel jár mind a kereskedők, mind az ügyfelek számára, így több tranzakciót lehet elérni lényegesen rövidebb idő alatt. "A fogyasztók számára egy teljesen biztonságos és átlátható fizetési élményt nyújt" - tette hozzá Romdhane.

"A Marokkói Bankközi Központ (CMI) teljes mértékben támogatja az érintkezés nélküli fizetés elfogadását Marokkóban. Jelenleg több mint 13 000 terminál van felszerelve ezzel a rendszerrel, beleértve a bevásárlóközpontokat, az összes BIM-üzletet és a CMI-hez tartozó kisebb értékesítőket vagy szolgáltatásokat. "- mondta Mikael Naciri, a CMI vezérigazgatója.

"A terv szerint 2018 végére szeretnénk, ha a rendszer eléri a 20 000 terminált" - folytatta.