Mi a kártyaolvasó?

A kártyaolvasó olyan adatbeviteli eszköz, amely adatokat olvas egy kártya alakú adathordozóról. A kártyaolvasók különböző típusú kártyáknak megfelelően érintkező és érintésmentes IC kártyaolvasókra és távoli olvasókra oszthatók. Az érintkező IC kártya követi az ISO7816 szabványos interfészt, míg a kontaktus nélküli IC kártya az ISO14443 szabványos interfészen alapul. A távoli olvasók pedig követik az ETC GB20851 szabványos interfészt.

card reader

A memóriakártya interfészei nem egységesek. A fő memóriakártyák közé tartozik a CF kártya, SD kártya, MiniSD kártya, SM kártya,

A kártyaolvasó olyan hardvereszköz, amely lehetővé teszi az adatok olvasását és átvitelét különböző hordozható memóriaeszközökről. Ez lehet egy önálló eszköz, amely USB-n keresztül csatlakozik a számítógéphez, vagy egy számítógépbe vagy többfunkciós eszközbe integrálható. A kártyaolvasó kereskedelmi verziói képesek olvasni a biztonsági intelligens kártyákat. A legtöbb kártyaolvasó elfogad több memóriakártya formátumot, beleértve a Compact Flash és a Secure Digital. Mindemellett a legtöbb többfunkciós nyomtató / szkenner / másoló most beépített kártyaolvasóval rendelkezik, így a nyomtatók előnyeit a fényképek nyomtatásához használhatja.

Egyes kártyaolvasók csak egyfajta memóriakártyát vehetnek igénybe, míg egyes memóriakártyák integrálják a kártyaolvasók funkcióit. Ezért mindaddig, amíg behelyezi ezt a memóriakártyát az USB-portba, a számítógép közvetlenül hozzáférhet az adatokhoz.