Mi az intelligens kártya?

Az intelligens kártya egy rugalmas, általában PVC-ből készült műanyag kártya, amely egy vagy több beágyazott integrált áramkört tartalmaz. Az intelligens kártyán lévő integrált áramkört gyakran ICC, Smart Card Chip, Smart Chip Modulok vagy Secure Microcontroller (Secure MCU) néven említik, miközben az intelligens kártyákat gyakran intelligens kártyáknak, chipkártyáknak, IC kártyáknak, ICC vagy CPU kártyáknak is nevezik.

Az intelligens kártya fizikai jellemzőit az ISO / IEC 7816-1 (Azonosító kártyák - Integrált áramköri kártyák - 1. rész: Érintkezős kártyák - Fizikai jellemzők) határozza meg, míg az érintkezők helyét és méreteit az ISO / IEC 7816-2 (Azonosító kártyák - Integrált áramköri kártyák - 2. rész: Érintkezős kártyák - A kapcsolatok mérete és elhelyezkedése).

Az intelligens kártyákkal kapcsolatos kontaktusok általában nem tartalmaznak semmilyen akkumulátort, és az intelligens kártya és a fogadó (pl. Okostelefon, számítógép, POS) közötti kommunikációs eszközként működik. Érintse meg a Smart kártyaolvasók interfészét az intelligens kártyákkal legfeljebb nyolc érintkező PIN-kód segítségével, míg az érintkező nélküli intelligens kártyaolvasók nem igényelnek fizikai érintkezést a kártyával. A kártyán lévő érintkezőbetétek aranyozottak, és kettőt (RFU) általában nem használnak.

Miközben az érintkezőpad helyzetét, minimális és maximális méreteit és helyét szabványosítják, a kontaktlemez elrendezését a chipgyártó vagy a kártyatulajdonosok szabadon tervezhetik.

A kontaktlemezek a csiphez rendkívül vékony kötőhuzalokkal vannak összekötve, amelyek a kapszulázó gyantába vannak burkolva.

A smart kártya chip szerkezetének és csomagolásának keresztmetszete

Az intelligens kártyákat a kártyán beültetett chip típusa és a kártyaolvasó adatok cseréje alapján lehet osztályozni. Az alábbi illusztráció pontosítja a besorolást:

MCU kártyák / mikroprocesszor kártyák

A mikroprocesszoros kártyák egy vagy több szilícium integrált áramköri lapot tartalmaznak a memóriával és a mikroprocesszorral rendelkező mikromodulba. A mikroprocesszoros kártyák adatfeldolgozási képességekkel rendelkeznek, és koncepcionálisan egyenértékűek a saját operációs rendszerű számítógéppel, a Kártya operációs rendszer (COS), a fájlrendszer és az alkalmazásokkal. Több alkalmazás tölthető be az MCU kártyára.

Memóriakártyák

A memóriakártya chipje tartja és tárolja az adatokat EEPROM vagy flash memóriában, de nincs processzor, ezért nincs feldolgozási képesség. A memóriakártyák biztonságos és népszerű alternatívát jelentenek a mágnescsíkos kártyák számára.

Kijelzőkártyák

A kijelzőkártyák olyan intelligens kártyák, amelyek a standard chipen kívül legalább egy akkumulátort, egy további chipet és egy LCD kijelzőt tartalmaznak, amely titkos kulcsok vagy egyszeri jelszavak megjelenítésére szolgál.

Kapcsolat nélküli intelligens kártyák

A kontaktus nélküli intelligens kártya integrált áramköröket és legalább egy olyan antennát tartalmaz, amely rádiós hullámokkal kommunikál a terminállal.

Hibrid kártyák

A hibrid kártya egyfajta intelligens kártya, amely beágyaz két chipet, az egyik a kommunikáció a kapcsolati felületen keresztül, és egy másik, amely a kapcsolat nélküli felületen keresztül kommunikál. A hibrid kártyákat néha Twin kártyáknak hívják. Bár még mindig forgalomban van, használatuk folyamatosan csökken.

Kettős interfész intelligens kártyák

A kettős interfész intelligens kártya, más néven Combi kártya) egyfajta intelligens kártya, amely egyetlen chipet tartalmaz, amely képes kezelni mind a kapcsolatot, mind a kapcsolat nélküli felületet.

A kettős interfész intelligens kártya robbanásszerű megjelenítése.

Többkomponensű kártyák

A többkomponensű kártyák olyan intelligens kártyák, amelyek a szabványos chip mellett egy vagy több elektronikai elemet, például akkumulátort, LCD kijelzőt, ujjlenyomat-érzékelőt is beágyaznak.