MI A SMART CARD READER & TERMINÁL

Intelligens kártyaolvasó , más néven intelligens kártya terminál, például az értékesítési pont végberendezése, hitelkártya-terminál, ez olyan eszköz, amelyet intelligens kártyákkal lehet kezelni a kártyaadatok megszerzéséhez és tranzakció végrehajtásához.

Smartcard olvasó típusok

Az intelligens kártya típusától függően az intelligens kártyaolvasók érintkező, érintésmentes, kettős interfész kártyaolvasóra oszthatók.

Felület

Jellemzően az olvasó a feldolgozási igények többségéhez PC-hez csatlakozik. Az USB-porttal való kommunikáció fő eszközei, az RS232 interfésszel rendelkező intelligens kártyaolvasók még mindig vannak bizonyos számú felhasználóval.

Kapcsolat és érintés nélküli intelligens kártyaolvasó

Az érintőképernyős olvasó alapvetően az ISO7816 nemzetközi szabványnak és az érintésmentes kártyaolvasónak az ISO14443 interfész szabványt követte.

Kapcsolatba lépni

A kapcsolattartó intelligens kártyaolvasónak fizikai kapcsolat szükséges a kártyákkal, például a kártya behelyezése az olvasóba. Számos alkalmazás használja ezt a gyakori olvasó típust, például ATM, azonosítót és tárolt értéket. Ennek az olvasó típusnak két főbb jellemzője van: az egyik a kártya-olvasó kommunikáció miatt biztonságos, a gyakran támogatott szabvány az ISO 7818 T = 0; A másik előny a sebesség, néhány akár 848kbps lehet, ilyen például a Smart Card Reader CREATOR CRT-288-K.

无标题_00094-副本.jpg