Mi az RFID-címke?

A rádiófrekvenciás azonosító (RFID) címkéket számos alkalmazási területen használják, mint például: az állatok azonosítása, az árucikkek nyomon követése az ellátási láncon keresztül, eszközök nyomon követése, mint például a gázpalackok és a sörkazetta, valamint az épületekhez való hozzáférés ellenőrzése. Az RFID-címkék tartalmaznak egy chipet, amely rendszerint egy statikus számot (azonosítót) és egy antennát tárol, amely lehetővé teszi a chip számára, hogy a tárolt számot egy olvasónak továbbítsa. Néhány RFID- címke tartalmaz read / write memóriát a dinamikus adatok tárolására. Ha a címke a megfelelő RF olvasó hatósugarán belül esik, akkor a címkét az olvasó RF mezője táplálja és átadja az azonosítóját az olvasónak.

Az RFID címkék egyszerűek, olcsóak és gyakran eldobhatóak, bár ez nem minden esetben lehetséges, mint például az újrahasználható mosodai címkék. Az RFID-címkével vagy az olvasóval való kommunikáció során alig van semmiféle biztonság. A megfelelő RF frekvenciát (alacsony frekvencia: 125/134 KHz, nagyfrekvenciás: 13,56 MHz, ultra-nagy frekvencia: 900 MHz) és protokollt használó bármely olvasó megkaphatja az RFID címkét a tartalom tartalmának közléséhez. (Ne feledje, hogy ez nem igaz az olyan kulcsokra, amelyek biztonságos RFID-címkét tartalmaznak.) A passzív RFID-címkék (pl. Az akkumulátorokat nem tartalmazóak) több centiméterről több méterre az adott címkével használt RF mező frekvenciája és erőssége. Az RFID címkék közös tulajdonságokkal rendelkeznek, többek között:

Alacsony költségű tervek és nagy mennyiségű gyártás a megvalósításhoz szükséges beruházások minimalizálása érdekében.

Minimális biztonság sok alkalmazásban, a címkékkel bármilyen kompatibilis olvasó képes olvasni. Egyes alkalmazások, például az autókulcsok, rendelkeznek biztonsági funkciókkal, leginkább az RFID címke azonosítására vonatkozó rendelkezésekkel, mielőtt a gyújtást elindítanák.

A vonalkóddal összehasonlítható minimális adattárolás, általában egy rögzített formátum, amelyet a címke gyártásakor egyszer írtak, bár léteznek olvasható / írható címkék.

Olvassa el a hatótávolság optimalizálását a sebesség és a segédprogram növelése érdekében.

RFID kártyaolvasó